65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

В Одесі проходитиме IV Міжнародний фестиваль класичної музики «Odessa Classics»

11-05-2018
2

Четвертий рік поспіль в Одесі проходитиме Міжнародний фестиваль класичної музики «Odessa Classics», ідейним натхненником та президентом якого являється піаніст, Народний артист України Олексій Ботвінов.

За його словами, успішна історія перших років проекту «Odessa Classics», дозволяє говорити про те, що музична Одеса знову повертається на фестивальну карту культурної Європи, а цьогорічна програма – предмет гордості команди фестивалю.

«Без жодних перебільшень можна сказати, що нинішня програма фестивалю відповідає найвищим критеріям, і могла бути заявленою в такому вигляді на будь-якому великому фестивалі в будь-якій європейській культурній метрополії. Думаю, наш девіз «Європейський фестиваль – для європейського міста» пройшов шлях від ідеї до її втілення в життя. Висловлюю щиру подяку всім меценатам і партнерам проекту», – висловися президент фестивалю класичної музики «Odessa Classics» Олексій Ботвінов.

Одним із найбільш очікуваних заходів, який проводитиметься в рамках мистецько-культурного проекту, є грандіозний безкоштовний гала-концерт просто неба на Потьомкінських сходах (8 червня). На його проведення у рамках Обласної комплексної програми «Культура Одещини – 2017-2019 роки» заплановано виділення коштів у розмірі 1 млн.грн. за умови проведення одного концерту у рамках фестивалю в одному із районів Одещини за пропозицією управління культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини обласної державної адміністрації. Дане рішення одностайно підтримано членами постійної комісії Одеської обласної ради з питань освіти, науки, молодіжної політики, спорту, культури та туризму.

«Я пишаюся тим, що Одеса повертає статус музичної столиці півдня України. Під час проведення «Odessa Classics» у нашому місті зберуться провідні артисти та представники світової музичної еліти. Завдяки продуманим заходам фестивалю, усі прихильники класичної музики зможуть почути своїх улюбленців. Наша задача – підтримувати добрі починання наших співвітчизників», – підкреслив голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський.

Концерти та заходи фестивалю проходять з 1 по 10 червня на основних концертних майданчиках міста. Подробиці на офіційному сайті фестивалю – odessaclassics.com

2

Повернутися назад