65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

В Одесі обговорили впровадження оновленої державної регіональної політики

22-07-2021
564CD921-D6D2-48E8-B231-8BAAE4C1A75B

Голова обласної ради Григорій Діденко та депутати долучилися до засідання круглого столу на тему «Впровадження оновленої державної регіональної політики на прикладі Одеського регіону» 22 липня. 

Григорій Діденко зауважив, що захід зібрав для обговорення актуальних тем представників і центральних, і місцевих органів влади, 

«Я впевнений: питання розвитку місцевого самоврядування та питання державної регіональної політики мають обговорюватися одночасно на всіх рівнях», — підкреслив він. 

Відтак, в обговоренні брали участь заступники міністра розвитку громад і територій України Іван Лукеря та Ігор Корховий, голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький, Одеський міський голова Геннадій Труханов, депутати Верховної Ради та керівники місцевих громад регіону.

Було зазначено, що Одеська область має унікальні природні, рекреаційні, промислові ресурси та потенціал, тому є майданчиком для пілотних проєктів та впровадження державної регіональної політики.

«На думку представників депутатського корпусу, раціональне використання ресурсів та переваг Одещини має стати запорукою прискореного розвитку регіону, росту рівня життя та комфорту всіх його мешканців», — розказав Григорій Діденко. 

За його словами, нові перспективи відкриває перед Одеською областю і головування України в Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону, яке розпочнеться у листопаді цього року.

«Це нові можливості партнерства у сферах судноплавства, екології, освіти, безпеки, культури, туризму, енергетики та розвитку підприємств, — пояснив голова обласної ради. — Вже зараз в рамках секторальної бюджетної підтримки в регіоні за рахунок бюджетних коштів, отриманих від Європейського Союзу, успішно реалізуються чотири проєкти».

Повернутися назад