65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

В обласній раді створять робочу групу щодо психіатричної лікарні у Білгороді-Дністровському 

07-07-2021
7281E212-670A-437F-9ECC-422389B9BDFB

Одеська обласна рада створить робочу групу, яка має вивчити питання щодо подальшого функціонування Обласної психіатричної лікарні №4 у Білгороді-Дністровському.

Про це стало відомо 6 липня під час наради голови обласної ради Григорія Діденка з представниками департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, що наразі управляє закладом, депутатами обласної ради, керівниками громад та району.

Департамент ОДА планує в рамках оптимізації зробити заклад відділенням Одеського обласного центру психологічного здоров’я. Районна рада на чолі з Григорієм Мельниченком пропонує взяти лікарню на свій баланс та зберегти як окремий заклад. Свою позицію під час наради висловили також керівники громад.

«Вирішили працювати далі у форматі робочої групи. До наступного пленарного засідання сесії є час покроково розібрати всі варіанти, дійти згоди і зафіксувати обов’язки всіх сторін. Долучаємо департаменти соціальної політики та фінансів облдержадміністрації», — розказав Григорій Діденко. 

Наразі в лікарні знаходяться 211 осіб, з них 99 — з гострими психотичними станами, решта — хронічні хворі. Колектив складає 183 особи.  

Окрім поточних витрат, заявлено, що у лікарні потрібно провести ремонт, встановити пандуси, придбати генератор та пральну машину.

Повернутися назад