65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

В Міжнародному аеропорту «Одеса» відкрили нову злітно-посадкову смугу  

16-07-2021
99982692-768E-43C2-A34E-E3A83D7F4FF9

Голова Одеської обласної ради Григорій Діденко, перший заступник Олег Радковський і депутати долучились до церемонії відкриття нової злітно-посадкової смуги в Міжнародному аеропорту «Одеса».  

«Під час відкриття також нагородив працівників, які реалізовували цей масштабний проєкт. Вітаю регіон з довгоочікуваною подією!» — наголосив голова обласної ради.  

Відтак, з нагоди завершення будівництва Григорій Діденко вручив почесну відзнаку Одеської обласної ради першому заступнику директора ДП «Дирекція з будівництва Міжнародного аеропорту «Одеса» Роману Черкасу. Ще п’ять працівників отримали від обласної ради грамоти та наручний годинник. 

З вітальним словом до учасників церемонії звернулись голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький та Одеській міський голова Геннадій Труханов. 

Першим на нову смугу приземлився літак авіакомпанії SkyUp Airlines PQ107, який здійснив внутрішній рейс Київ (Бориспіль) – Одеса.

Зазначимо, смугу довжиною 2 800 метрів та шириною 45 метрів будували 31 місяць. Як повідомило керівництво аеропорту, завдяки новим технологіям її міцність та пропускна спроможність зросли майже вдвічі.

Повернутися назад