65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

В Арцизі триває капітальний ремонт резервуарів для питної води

24-01-2018
rchpvd

У місті Арциз вже тривалий час гостро стоїть питання забезпечення городян якісною питною водою. Реалізація цієї задачі включає досить широкий спектр заходів, які мають бути виконані. Але за підтримки державного, обласного і місцевого бюджетів це питання почало вирішуватись.

Зокрема, триває капітальний ремонт 2 резервуарів для чистої питної води, який було розпочато наприкінці минулого року.

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті Арцизької міської ради, капітальний ремонт резервуарів виконують спеціалісти з Києва та Чорноморська  ̶  фірми-підрядники «Гідрозіт» і «Аквабіг».

Роботи виконуються за рахунок співфінансування з державного, обласного і міського бюджетів. Зокрема, з державного бюджету виділено 2 млн. 980 тис. грн., з обласного бюджету в рамках регіональної програми «Питна вода Одеської області на 2010-2013 роки і період до 2020 року» було виділено 35 тис. грн. ще 14 тис. 900 грн. було виділено  з міського бюджету.

В ході ремонту стінки резервуарів були очищені від старого шару, проведено обробку тріщин і місць з оголеною арматурою, застосовані розчинні засоби, що забезпечують цілісність та герметичність резервуарів.

«Забезпечення якісною питною водою жителів Одещини  ̶  це питання, що перебуває на постійному контролі керівників області. Наприклад, ми поступово просуваємось вперед у вирішенні проблеми, яка виникла у системі Придунайських озер на півдні Одеського регіону. Там теж жителі Болграду, Ізмаїлу, Рені та багатьох населених пунктів відчувають проблеми із забезпеченням питною водою. У населених пунктах триває буріння артезіанських свердловин, спорудження водонапірних веж, заміна старих водогонів. За умови співфінансування з державного та місцевих бюджетів питання може бути вирішено досить оперативно», ̶  зауважив голова обласної ради Анатолій Урбанський.

IMG_1971 IMG_2072 rchpvd zvdzbr

Фото: Арцизька міська рада

Повернутися назад