65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

В Арцизі активно розвивають заклади сфери освіти і культури

28-07-2021
7CC46740-E7B7-4F5D-90F0-EA95325759D1

Голова Одеської обласної ради Григорій Діденко проінспектував заклади сфери освіти і культури у місті Арциз Болградського району.  

Під час недавнього візиту він відвідав Арт-галерею центральної бібліотеки, що була відкрита у жовтні минулого року. Зараз у новому арт-просторі, який був організований в приміщенні старої котельні бібліотеки, проходять виставки, творчі вечори, презентації та майстер-класи. У перспективі тут будуть відкриті майстерні гончарного та текстильного мистецтва. 

Григорій Діденко також відвідав будівлю, де буде розташований Центр дитячої та юнацької творчості, зараз там йде капітальний ремонт. Раніше центр функціонував у будівлі, де постійна вологість не дозволяла комфортно займатися дітям, тому для занять була обрана нова будівля на вулиці Будівельників. 

У 2020 році за кошти обласного бюджету там було замінено вікна, двері, підготовлені внутрішні приміщення. Все це зроблено за проєктом, узгодженим з працівниками будинку творчості, і буде максимально зручним для розташування всіх гуртків, в яких займаються діти.​  

«Ці об’єкти були відремонтовані на велике прохання всієї інтелігенції Арциза, на прохання батьків дітей, які беруть участь у всіх культурних заходах міста та району», — розказав депутат Одеської обласної ради VII скликання Ігнат Братінов, при підтримці якого проведено ремонтні роботи. 

Екс-депутат зауважив, що раніше у Арцизі не було виставкового залу і художники не могли показувати свої роботи, тому було прийнято рішення побудувати арт-галерею.  

«Ми зобов’язані забезпечити максимально рівні можливості для дітей з великих та маленьких міст. Всі вони заслуговують мати однакові ресурси для навчання, пізнання світу та всебічного розвитку», — підкреслив Григорій Діденко.

Повернутися назад