65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Урочистий прийом з нагоди Національного Свята Незалежності Республіки Польща

13-11-2019
DSC_0602

В Одесі відбувся урочистий прийом з нагоди Національного Свята Незалежності Республіки Польща. Висловити свої вітання польському народу прибули представники влади, дипломатичного корпусу, бізнесу, духовенства, культури, громадські діячі. Одеську обласну раду представляв заступник голови Юрій Дімчогло.

Урочистий захід розпочався з виконання національних гімнів Республіки Польща та України, після чого з промовою виступив Генеральний Консул Республіки Польща в Одесі Анджей Шмідке та подякував усім гостям за увагу до одного з найважливіших державних свят Польщі. Пан Анджей Шмідке нагадав присутнім, який тернистий шлях пройшла Польща та якою ціною здобула незалежність, а також зауважив, що польському народу небайдужа доля України, і українці можуть розраховувати на всебічну підтримку.

В свою чергу заступник голови обласної ради Юрій Дімчогло під час свого виступу наголосив: «Для України, яка зіткнулася із серйозними зовнішньо-політичними викликами, Польща є наочним прикладом єдності народу, відданості духовним і національним цінностям. Протягом багатьох років історія наших двох країн мали багато спільного. І сьогодні наші країни демонструють яскравий приклад дружби, партнерства та взаєморозуміння. Для нас важливо, що уряд та братський народ Республіки Польща поділяють наші погляди та прагнення. Адже Польща – одна з перших країн, хто підтримав Україну на шляху здійснення реформ та євроінтеграції.

Активний розвиток українсько-польського співробітництва є одним з пріоритетів Одеської обласної ради. Між Одещиною та регіонами Польщі діє низка угод, спрямованих на покращення інвестиційного клімату обох держав. Зокрема, з 2003 року діє угода про співробітництво між Одеською обласною радою і Сеймиком Поморського воєводства, з 2012 року – угода про співробітництво між Одеською обласною радою та Сеймиком Мазовецького воєводства, у 2018 році – підписано лист про наміри між Управою Західнопоморського Воєводства та Одеською обласною радою. Впевнений, що українсько-польські дружні відносини та стратегічне партнерство й надалі поглиблюватимуться задля динамічного розвитку наших країн!»

DSC_0551 DSC_0558 DSC_0563 DSC_0565 DSC_0584 DSC_0593 DSC_0597 DSC_0600 DSC_0602 DSC_0608 DSC_0615 DSC_0619 DSC_0633 DSC_0636 DSC_0672 DSC_06301

Повернутися назад