65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Урочистості з нагоди 86-ої річниці від Дня заснування Одеської області

26-02-2018
Нагородження (12)

В обласній раді відбулися урочистості з нагоди 86-ої річниці від Дня заснування Одеської області. В рамках свята відбулася презентація фотокниги «Одещина: Край та люди», вручено нагороди її авторам.

У своїй вітальній промові голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський зазначив, що кінцевий результат роботи творчої команди перевершив усі сподівання – вийшов якісний фоліант, який гідно презентуватиме наш регіон на будь-якому рівні.

За значні здобутки, вагомий особистий внесок у розвиток національного фотомистецтва, професійну майстерність та активну участь у створенні фотоальбому «Одещина: Край та люди» Почесною відзнакою Одеської обласної ради були нагороджені фотографи – Борис Бухман (член Національної спілки фотохудожників України та громадської організації «Всесвітній клуб одеситів»), Сергій Гуменюк (журналіст, голова правління громадської організації «Одеська фотографічна асоціація», Заслужений діяч мистецтв України) та Ангеліна Тарасенко (член громадської організації «Одеська фотографічна асоціація», Національної спілки фотохудожників України, громадської організації «Одеський міський клуб фотографів «Фотон-2»).

Почесною грамотою Одеської обласної ради нагороджено Віру Солодову – директора КУ «Одеський історико-краєзнавчий музей», Юрія Слюсаря – заступника директора з наукової роботи КУ «Одеський історико-краєзнавчий музей», Олега Куцького – фотографа, голову правління Одеської обласної організації Національної спілки фотохудожників України, Заслуженого художника Міжнародної федерації фотомистецтва, Ірину Нікітіну – викладача кафедри дизайну Міжнародного гуманітарного університету, дизайнер компанії «ULTRAGROUP», Леоніда Ямроза – викладача кафедри дизайну Міжнародного гуманітарного університету, Олександра Вельможка – фотографа, головного редактора інформагентства «Південний кур’єр», Вячеслава Грубого – директора ТОВ «Гоупрокат».

«Для будь-якої творчої особистості велика честь прийняти участь у подібному проекті. Тому я вдячний обласній раді за запрошення та радий, що причетний до створення фотокниги про наш край та являюсь частиною історії. Завдяки цій роботі у нас з’явилась можливість побувати у найвіддаленіших районах Одещини та зайвий раз переконатись, які у нас щедрі, відкриті та товариські люди. І, звісно, відобразити побачене. З напрацьованим матеріалом ми звернулись до Анатолія Ігоревича Урбанського. І саме він концептуально сформувався цей альбом, ставши нашим головнокомандувачем», – висловися фотограф Борис Бухман.

«Я вдячний за справжню спільну роботу обласної ради та творчих людей. Саме така праця дає та плідні результати», – доповнив фотограф Олег Куцький.

«Працюючи над текстовою частиною книги ми намагалися розповісти про наш регіон з душею, а не просто сухими фактами. Тому завдячуємо керівництву обласної ради за ініціювання фотокниги та запрошення Історико-краєзнавчого музею до участі у проекті. Книга «Одещина: Край та люди» буде зберігатися у нашому музеї і наші відвідувачі можуть з нею ознайомлюватись», – висловилась Віра Солодова, директор КУ «Одеський історико-краєзнавчий музей».

«Головна мета нашої роботи полягала у тому, аби максимально стисло, цікаво та інформативно описати унікальність кожного району, перевірити усі данні. Із величезної кількості матеріалу треба було обрати саме той, який характеризує національність, глибоке історичне коріння населення, приналежність до споконвічної Української держави. До тог ж треба було показати новітні економічні об’єкти. Адже той, хто гортатиме сторінки книги, має дізнатися не тільки про життя, побут та традиції багатонаціональної Одещини, але й звернути увагу на особливості економічної привабливості кожного з районів Одеської області. Ми задоволені участю у даному проекті та будемо вдячні керівництву обласної ради продовжити подібну роботу, бо задача істориків – ділитись інформацією», – розповів  Юрій Слюсар, заступник директора з наукової роботи КУ «Одеський історико-краєзнавчий музей».

Довідка: В рамках Підтримки книговидання обласна рада в випустила нову фотокнигу «Одещина. Край та люди». До 304-сторінкового фоліанту увійшло 500 фотографій з 26-ти районів Одещини, які майстерно виконали досвідчені фотохудожники Одеси та області. Серед них – Борис Бухман, Олег Куцький, Сергій Гуменюк, Ангеліна Тарасенко та інші. Над інформативною частиною книги працювали провідні спеціалісти Одеського історико-краєзнавчого музею та вищих навчальних закладів Одеси. Метою задуманого фоліанту, який не видавався 15 років, було показати міста обласного підпорядкування, враховуючи історичні пам’ятки, розташовані на їх території, ландшафти, календарні свята, побут місцевих мешканців, тощо. Створена фотокнига  вийшла друком на англійській та українській мовах накладом у 1000 примірників. Книга не для продажу, поширюватиметься серед Музеїв одеської області, представників дипломатичних представництв та консульських установ, представників органів місцевого самоврядування області (районні та міські ради), Одеської облдержадміністрації, райдержадміністрацій.
Нагородження (1) Нагородження (2)Нагородження (4)1   Нагородження (3)Нагородження (5) Нагородження (6) Нагородження (7) Нагородження (9) Нагородження (10) Нагородження (11)   Нагородження (14) Нагородження (15)  Нагородження (17)  Нагородження (19)  Нагородження (21) Нагородження (22)  Нагородження (24)Нагородження (12)

Повернутися назад