65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Міжнародний україно-китайський інвестиційний форум

11-06-2018
DSC_6647

Голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський взяв участь в україно-китайському інвестиційному форумі.

Метою заходу є стимулювання реалізації важливих стратегічних проектів у двосторонніх україно-китайських відносин і створення платформи для економічного та культурного обміну.

Українську сторону представили керівництво обласної ради та обласної державної адміністрації, представники «Бюро регіонального розвитку» та компанії «МедіаКомпас Україна». Китайську делегацію очолила Генеральний Консул в КНР в Одесі Чжао Сянжун.

В рамках зустрічі сторони обговорили інвестиційну привабливість Одещини та перспективи співробітництва у сферах сільського господарства і переробки, туризму і рекреації, легкої, харчової та хімічної промисловості, освіті, культурному обміну, торгівлі між Одеською областю та Китайською провінцією Цзянси.

Китай – це мільярдний ринок споживання, куди Україна може поставляти безліч продукції – від продовольства до промислових товарів, одягу, різноманітної техніки, будматеріалів, послуг. Представники делегації КНР відзначили, що китайські підприємці зацікавлені інвестувати в економіку України, враховуючи її вигідне геополітичне розташування, розгалужену транспортну систему, наявність потужного науково промислового комплексу, доступ до ринків Євросоюзу. За оцінками фахівців, сума потенційних китайських інвестицій в український ринок може становити 6-8 млрд. доларів щорічно.

Під час своєї промови голова обласної ради Анатолій Урбанський зауважив:

«Безумовно гігантський ринок Китаю з його величезними інвестиційними можливостями привертають увагу багатьох країн. Дана зустріч є чудовою можливістю для поглиблення дружніх і взаємовигідних українсько-китайських відносин. І слід відмітити, що Одещина активно розвиває міжнародне співробітництво. Так, протягом 2017-го та першого півріччя 2018-го року Одеська обласна рада провела ряд зустрічей з представниками китайського бізнесу, окрім цього в області за допомогою китайських партнерів успішно реалізується чимало проектів. Одеська область завдяки своїм аграрним, промисловим, туристичним можливостям та потужній логістичній базі по праву може називатись перлиною України. Зі свого боку Одеська обласна рада відкрита до конструктивного діалогу та готова розглянути всі інвестиційні пропозиції».

DSC_6596 DSC_6604 DSC_6605 DSC_6610 DSC_6611 DSC_6624 DSC_6627 DSC_6628 DSC_6646 DSC_6647 DSC_6652 DSC_6661 DSC_6662 DSC_6664 DSC_6666 DSC_6669

Повернутися назад