65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Участь голови обласної ради Анатолія Урбанського у другій спільній нараді з представниками ДП «Адміністрація морських портів України»

26-01-2018
1

Відбулася друга спільна робоча нарада за участю голови Одеської обласної ради Анатолія Урбанського, керівників управління обласної ради з майнових відносин та управління культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини ОДА з представниками ДП «Адміністрація морських портів України» щодо питання реставрації та передачі в оренду будівлі – пам’ятки архітектури «Англійський клуб», де розміщувався Музей морського флоту України з метою подальшої реставрації.

Учасники засідання обговорили підсумки проведення технічного огляду та стан експлуатаційної придатності нежитлових приміщень зазначеної архітектурної пам’ятки. Також під час наради було зазначено, що після пожежі 2005 року збережено та інвентаризовано більше 60 тисяч експонатів Музею морфлоту, у тому числі знакові моделі експозиції.

За результатами спільної наради, було зазначено, що ймовірно, вже навесні нинішнього року мають розпочатися перші внутрішні реставраційні роботи будівлі Англійського клубу (вул. Ланжеронівська, 6).

«Більше десятиліття було невирішеним питання з реставрації внутрішніх приміщень Музею морського флоту. Я задоволений тим, що ця справа накінець зрушила з місця завдяки діалогу та підтримці Адміністрації морських портів України. І сподіваюсь, що не лише мої правнуки відвідають славнозвісний музей в центрі Одеси, але й мені пощастить, тим паче, що усі експонати збережено у належному стані»,  ̶  висловився голова обласної ради Анатолій Урбанський.

1 2_скайп-головне управління ДПАМПУ 3_скайп-головне управління ДПАМПУ 4 5 6_скайп-головне управління ДПАМПУ 7 фасад

Повернутися назад