65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

У зоні АТО загинув військовослужбовець з Одещини

05-01-2018
Чегурко

У зоні проведення АТО на сході України загинув 30-річний боєць Олександр Чегурко, уродженець села Шершенці, Кодимського району. Старший сержант Чегурко був розвідником, служив у 28-й ОГМБ. Трагедія сталася 3 січня 2018 року під Волновахою.

Прощання з Олександром Чегурко відбулося 5 січня, о 13.00 в селі Шершенці Кодимського району.

Від початку проведення антитерористичної операції на сході України Кодимщина простилася з шостим сином своєї землі. Кожну подібну трагедію люди тут переживають, як власну. Тому пропонують будь-яку свою допомогу, аби хоч трохи розрадити горе матері та батька.

В останню путь провести земляка прийшли військові побратими, жителі рідного села Шершенці, друзі, однокласники, родичі з інших населених пунктів Одеської області.

Про загиблого у бойових побратимів лише теплі спогади:

«Кілька місяців тому, напередодні Дня захисника України, його нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Нещодавно повернувся з завдання з окупованої території. Збирався одружитися з дівчиною з Донеччини».

Родичі Сашка з Лиманщини згадали зворушливу історію, яка трапилася за місяць до новорічних свят:

«Доброславська селищна рада разом зі школярами місцевої школи організували акцію, направлену на підтримку військового духу захисників України у зоні проведення АТО. Діти виготовляли іграшки, патріотичні амулети, вив’язували шарфики та теплі шкарпетки, писали листи та малювали малюнки, пекли солодощі, а потім через волонтерів направляли на фронт. Серед численних пакунків був іменний – Олександру Петровичу Чегурко. Справа у тому, що у смт Доброслав, Лиманського району проживає рідна тітка Олександра. Втративши надію на зв’язок, вона зібрала невеличку посилку і відправила навмання, разом із іншими пакунками, підписавши її іменем улюбленого племінника. Яке ж було здивування та радість жінки, коли через деякий час їй зателефонував Сашко і подякував за подарунки та теплі привіти з Одещини… Вона ж-бо майже втратила сподівання на звісточку. Та надія згасла так само раптово, як і з’явилася».

«Життя завжди буде залишатися найвищою цінністю на землі. Прикро і боляче, коли так рано обривається доля молодих чоловіків, які мусили б ростити своїх синів, допомагати батькам та розбудовувати державу. Вічна пам’ять», – висловив слова співчуття голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський.

Чегурко

Повернутися назад