65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

У студії телеканалу «Третій цифровий»

30-06-2016
Безымянный1

У студії телеканалу «Третій цифровий» голова обласної ради Анатолій Урбанський прокоментував питання щодо Бродської синагоги:

Ведуча: відбулася дуже жвава сесія обласної ради. В п’ятницю Ви вирішили питання, яке не вирішувалось протягом 100 років – урочисто передали символічний ключ від будівлі синагоги головному рабину Одеси та Півдня України. Яка була реакція представників єврейської общини?

Анатолій Урбанський: це був символічний ключ, адже документи від Бродської синагоги були підготовлені та передані єврейської общині давно. Напередодні єврейського свята рабини із Ізраїля та інших міст України завітали до Одеси. Тому ми вирішили провести урочисту передачу ключа саме у п’ятницю.

Ведуча: тема Бродської синагоги та обласного архіву набула резонансу у суспільстві, яка подальша доля архіву?

Анатолій Урбанський: обласний архів переїде до будівлі на Пироговській, 29. Дана будівля відповідає усім умовам для збереження фондів обласного архіву, оскільки будувалася вона саме для архіву. Сьогодні розробляється проектно-кошторисна документація. Буде проведено тендер. Хто його виграє – той і здійснюватиме ремонтні роботи.  Сьогодні обласний архів має достатньо часу для підготовки до переїзду. Я впевнений що ми з колегами-депутатами  знайшли збалансоване рішення цього питання. Також Одеська обласна рада усіляко підтримує ініціативу створення архівного комплексу.

Ведуча: також прокоментуйте спалах гострої кишкової-вірусної інфекції у місті Ізмаїл Одеської області.

Анатолій Урбанський: від імені обласної ради хочу подякувати меру міста, а також його команді за своєчасну допомогу, адже основний тягар ліг на плечі міської влади. Сьогодні питання з питною водою в Ізмаїлі вирішене, тому причин для паніки немає.

2 Безымянный

Повернутися назад