65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

У студії телеканалу «Репортер»

05-07-2016
Безымянный

Ведучий: відбулася VI сесія обласної ради. Ми сьогодні розмовляємо про важливі та резонансні події з очільником обласної ради Анатолієм Урбанським. Під час пленарного засідання до сесійної зали увірвались люди з вимогою визнати учасників добровольчих формувань ветеранами війни із забезпеченням передбачених законодавством соціальних гарантій. Що не задовольнило активістів?

Анатолій Урбанський: увесь депутатський корпус вирішив доопрацювати це питання на постійних комісіях обласної ради та розглянути на наступній сесії, для того щоб прийняти правильне та збалансоване рішення.

Ведучий: Ви вважаєте, що це була замовна акція?

Анатолій Урбанський: вирішенням цього питання повинні займатися правоохоронні органи.  Факт даного інциденту взято під особистий контроль очільником обласної поліції Гіоргієм Лорткіпанідзе. В свою чергу обласна рада завжди відкрита для співпраці.

Ведучий: на що можуть розраховувати учасники добровольчих формувань?

Анатолій Урбанський: на засіданні з головами депутатських фракцій ми прийняли рішення про визнання учасників добровольчих формувань – безпосередніх учасників антитерористичної операції на сході України,  захисників її незалежності, суверенітету та територіальної цілісності, учасниками бойових дій із забезпеченням передбачених законодавством соціальних гарантій. Ми також підготуємо відповідне звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів і я сподіваюся, що воно буде підтримано.

Ведучий: у п’ятницю Ви урочисто передали символічний ключ від будівлі Бродської синагоги єврейській громаді. Яка подальша доля обласного архіву?

Анатолій Урбанський: на V сесії обласної ради були виділені кошти на реконструкцію будівлі на вул. Пироговська, 29, куди в подальшому переїде обласний архів. Буде проведено тендер на ремонтні роботи. Закінчити модернізацію будівлі планується протягом 2 років. Більше тридцяти років не вирішувалося дане питання і нарешті нам з колегами по депутатському корпусу вдалося знайти максимально збалансоване рішення, яке задовольнить усі вимоги архіву.

Ведучий: чи є порозуміння між Одеською обласною радою та Одеською державною обласною адміністрацією?

Анатолій Урбанський: обласна рада налаштована на плідну співпрацю з усіма профільними департаментами  Одеської державної обласної адміністрації.

2v Безымянный

Повернутися назад