65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

У студії обласної державної телерадіокомпанії

04-07-2016
24

У студії обласної державної телерадіокомпанії голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський прокоментував ряд актуальних тем.

Ведуча: відбулася сесія обласної ради. Які важливі питання обговорювались?

Анатолій Урбанський: одне з важливих питань сесії – створення комунального підприємства «Центр обслуговування громадян». Сьогодні у «Центрі обслуговування громадян» надаються послуги європейського стандарту. Це є прикладом адміністративної реформи в Україні.

Ведуча: сесія обласної ради була перервана, до сесійної зали увійшли люди у камуфляжі.

Анатолій Урбанський: Це були патріоти нашої держави, які воювали на сході країни добровольцями. Йдеться про визнання учасників добровольчих формувань – безпосередніх учасників антитерористичної операції на сході України,  захисників її незалежності, суверенітету та територіальної цілісності, учасниками бойових дій із забезпеченням передбачених законодавством соціальних гарантій. На нараді з головами депутатських фракцій ми прийняли позитивне рішення стосовно визнання їх ветеранами війни на сході України. Також ми з депутатським корпусом плануємо звернутися до Верховної Ради та Кабінету Міністрів з проханням відповідним чином змінити законодавство.

Ведуча: яка подальша доля обласного архіву?

Анатолій Урбанський: обласний архів переїде до будівлі на Пироговській, 29. Ця будівля повністю відповідає вимогам зберігання та використання архівного фонду. На сесії обласної ради були виділені кошти на ремонт та закупівлю спеціалізованих архівних стелажів. Модернізацію будівлі на Пироговській, 29 заплановано закінчити протягом 2 років. Це достатньо часу для переїзду обласного архіву, адже ми повинні зберегти нашу культурну спадщину. Також обласна рада усіляко готова підтримувати ініціативу керівництва архіву у створенні єдиного архівного центру.

Ведуча: як Ви прокоментуєте те, що обласна рада відмовилась бути засновником комунального підприємства «Редакція газети «Одеські вісті»?

Анатолій Урбанський: колектив редакції газети «Одеські вісті» звернувся до обласної ради щодо реформування Одеського обласного комунального підприємства «Редакція газети «Одеські вісті», засновником якого є обласна рада. На пленарному засіданні депутатським корпусом було вирішено підтримати дане звернення. Я вважаю, що це ще один крок до демократії, оскільки будь-яка демократична держава не можлива без свободи слова.

24

Повернутися назад