65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

У селі Новоселівка завершується ремонт амбулаторії

18-12-2018
01

У селі Новоселівка Куяльницької ОТГ Подільського району добігає кінця капітальний ремонт будівлі Центру первинної медико-санітарної допомоги. Кошти на проведення ремонту було виділено з обласного бюджету в рамках обласної цільової програми «Здоров’я» на 2014-2018 роки у розмірі 1 мільйон 489 тисяч гривень.

У медичному закладі  вже відремонтовано стару покрівлю, яка з часом почала протікати, замінено всі вікна та двері на нові енергозберігаючі, побудовано сходи на вході до закладу та облаштовано пандус. Наразі утеплюється фасад будівлі, далі – буде покладено плитку на сходах, завершено всі фасадні роботи та благоустрій прилеглої території. Також на наступний рік заплановано внутрішній ремонт приміщень та встановити нове медичне обладнання, зокрема – аналізатор крові.

Новоселівський центр первинної медико-санітарної допомоги обслуговує 10 фельдшерсько-акушерських пунктів найближчих сіл. Тут працюють 2 лікаря та 4 медсестри, які протягом дня можуть прийняти до 30 осіб.

«Президент України Петро Порошенко визначив чітку мету – якісна первинна медицина у сільській місцевості. Обласна цільова програми «Здоров’я» відповідає загальній концепції реформування системи охорони здоров’я і одному з її базових положень – посилення медицини первинного рівня. Вона передбачає заходи, спрямовані на підвищення рівня медицини на сільських територіях, зокрема будівництво або відновлення амбулаторій та ФАПів, придбання обладнання», – зазначив голова обласної ради Анатолій Урбанський.

01 02 03 04 05 06

Повернутися назад