65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

У Київському районному суді Одеси відкрили «Єдиний простір»

16-12-2021
EF9EC819-4611-4FBF-A629-B5C9EDBC57CA

15 грудня в Київському районному суді Одеси відбулося відкриття приміщення, збудованого за концепцією «Єдиний простір».

На урочистому відкритті були присутні перший заступник голови Одеської обласної ради Олег Радковський, голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький, заступник Одеського міського голови Михайло Кучук, судді Київського районного суду та інші представники судової та виконавчої влади.

Представляючи «Єдиний простір», голова Київського районного суду Сергій Чванкін зазначив, що він був створений для наближення до європейських стандартів судочинства та заснування сучасного високотехнологічного центру для забезпечення доступності та зручності реалізації громадянами своїх процесуальних прав.

Вестибюль суду «Єдиний простір» облаштований таким чином, що дозволяє отримати 90% судових послуг саме там, без візитів у кабінети.

«Завдяки «Єдиному простору» громадяни будуть швидко подавати заяви та отримувати зворотний зв’язок. Раніше для подання позову громадянинові потрібно було знайти канцелярію суду, який може її прийняти, внаслідок чого людина була змушена блукати коридорами у пошуках кабінету, де їй допоможуть», — пояснив Сергій Чванкін.

Олег Радковський привітав співробітників суду з професійним святом, яке відзначається 15 грудня, та наголосив на важливості створення в судах України комфортних та зрозумілих умов для громадян, які звертаються за захистом своїх прав.

«Це важлива сторінка розвитку судової системи, яка дозволить громадянам отримувати послуги зручніше та якісніше, а суду — бути більш ефективним та доступним. Адже стан судової системи — це одна з головних характеристик стану розвитку країни та суспільства», — сказав перший заступник голови Одеської обласної ради.

 

Повернутися назад