65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

У дитячому садочку «Бджілка» с. Утконосівка стало тепліше

10-11-2017
_0

Одне з найважливіших питань, яке постає напередодні зимового сезону на Одещині – енергозбереження та енергетична безпека. До найбільшої групи споживачів теплової енергії входять шкільні та дошкільні заклади регіону. Тому в Одеській області активно реалізується програма енергоефективності.

Один з прикладів програми в дії – ДНЗ «Бджілка» загального розвитку для дітей від 2 до 6 років Утконосівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області.

У будівлі даного дитсадка замінено 75 вікон та 13 дверей на нові енергозберігаючі. На це зі скарбнички обласного бюджету було витрачено 538 613 грн.

Раніше тут було замінено твердопаливний котел тривалого горіння.

За словами Любові Волченко, завідуючої ДНЗ «Бджілка», це дозволить освітній установі суттєво скоротити споживання теплової енергії:

«За нашими підрахунками, якщо у минулому році ми закуповували більше 30 тонн вугілля для обігріву садочка, то у нинішньому – нам буде достатньо 20 тон твердого палива», – повідомила завідуюча дошкільного закладу.

«За програмою енергозбереження Утконосівська «Бджілка» може стати одним з найтепліших дитячих садочків Одещини. Такі прості речі, як заміна старих вікон та дверей, дають можливість жити в теплі і економити паливо. Крім того, вихователі змалечку, на прикладі їх садочка, пояснюють дітлахам ази енергозбереження», – висловився голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський.

_0а _0б _0в _0г 0а 0б 0в 0г 1 1а 6 7

Повернутися назад