65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

У Болграді відбувся семінар на тему транскордонного співробітництва

30-11-2021
F5A2CF43-EB35-4D95-B717-EDE75E20A783

Семінар «Реалії та перспективи транскордонного співробітництва» відбувся у місті Болград. Захід організували Агентство транскордонного співробітництва «Єврорегіон Нижній Дунай».

Подібні семінари агентство проводить по всій Одеській області. В них беруть участь представники місцевого самоврядування, а також усі організації, зацікавлені у розвитку регіону.

«Сьогодні громади нашої області не повною мірою використовують можливості, які надають програми співробітництва з ЄС, а саме грантові програми», — розказав заступник голови Одеської обласної ради Вадим Шкарівський, який долучився до заходу.

На його думку, це пов’язано з відсутністю досвіду та знань, необхідних для підготовки відповідних проєктів.

«Пріоритетом у нашій спільній з агентством діяльності стане формування портфеля проєктів у сфері екології, охорони здоров’я, культури, розвитку інфраструктури, в яких зацікавлені як громади, так і потенційні зовнішні партнери», — додав Вадим Шкарівський. 

За результатами зустрічі було укладено угоди про партнерство та співпрацю між Агентством транскордонного співробітництва «Єврорегіон Нижній Дунай» та Болградською, Городненською, Василівською, Кубейською та Криничненською громадами.

Повернутися назад