65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

У Білгороді-Дністровському після комплексного ремонту в рамках «Великого Будівництва» у вересні планують відкрити стадіон

19-07-2021
25562517-EC6D-41AE-92CB-E4C5FA8D0819

Стадіон Білгород-Дністровської дитячо-юнацької спортивної школи зможе приймати міжнародні змагання легкоатлетів. Про це стало відомо під час візиту голови Одеської обласної ради Григорія Діденка 15 липня. 

З 2018 року на стадіоні проводиться ремонт. Цього року він включений до переліку об’єктів програми Президента України «Велике Будівництво», отримав додаткове фінансування та має бути завершений. Під час ремонту тут будуть облаштовані сучасні бігові доріжки, які відповідають міжнародним нормам. 

«Після ремонту це буде сучасний легкоатлетичний об’єкт. Він має пройти сертифікацію як спортивний біговий стадіон, що зможе приймати міжнародні змагання», — підкреслив Григорій Діденко.

Як розказав депутат обласної ради Олександр Денисенко, який також є президентом Федерації легкої атлетики Білгород-Дністровського району, через довготривалий ремонт діти вже не перший рік мають тренуватися на вулиці навіть взимку. Погані умови також заважають запрошувати у заклад нових тренерів. При цьому у районі є потужна команда з тренерів та молодих спортсменів з великим потенціалом, тож Олександр Денисенко бачить за необхідне активно розвивати цей напрямок на оновленому стадіоні. 

Легкоатлетична спільнота району попросила проконтролювати, аби при ремонті всі норми для відповідного спортивного об’єкта були виконані. 

Зазначимо, що зараз у ДЮСШ функціонують відділення легкої атлетики, спортивної акробатики, футболу, веслування на байдарках та каное, а також вільної боротьби. Навчально-виховний процес здійснюють 18 тренерів — викладачів з вищою фаховою освітою.

Те, що за планом усі роботи мають бути завершені у вересні, підтвердили й під час візиту до міста заступника голови обласної ради Вадима Шкарівського з командою депутатів. 

«Завдяки зусиллям багатьох людей, які кілька років працювали над втіленням цього проєкту, незабаром стадіон повноцінно почне працювати для мешканців Білгорода-Дністровського», — зазначив Вадим Шкарівський.

Водночас він разом з депутатами провів зустріч з депутатським корпусом міської та районної рад у Білгороді-Дністровському, керівництвом комунальних підприємств та організацій. Йшлось про низку соціально-економічних, житлово-комунальних та медичних питань. 

«Лише спільно — органам місцевого самоврядування та виконавчої влади — нам вдасться вирішити наявні проблеми», — підкреслив Вадим Шкарівський.

Повернутися назад