65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

У Балтському районі триває капремонт Пужайківської амбулаторії

22-03-2019
10

У рамках обласної цільової програми «Доступна медицина» на 2018-2020 роки» у селі Пужайкове Балтського району Одеської області триває капітальний ремонт Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Пужайківська амбулаторія (ЦПМСД)  обслуговує п’ять сіл: Савранське, Кринички, Ракулове, Шляхове та Пужайкове. Багато років покрівля та внутрішні приміщення медичної установи потребували оновлення і ремонту.

За кошти місцевого бюджету в минулому році тут було замінено вікна та двері. На виконання ряду інших ремонтних робіт цьогоріч з обласного бюджету було виділено близько 1,5 мільйони гривень. Наразі в будівлі відбувається  заміна старого шиферного покриття даху на листи профнастилу. По завершенню підрядники приступлять до ремонту внутрішніх приміщень амбулаторії. Всіма матеріалами, необхідними для продовження подальших внутрішніх та зовнішніх робіт робочі забезпечені.

«Обласна цільова програма «Доступна медицина» на 2018-2020 роки» відповідає концепції Загальнодержавної програми «Здоров’я – 2020: український вимір», ініційованої Президентом України Петром Порошенком. Основна концепція програм – вдосконалення рівня медичної допомоги на селі та забезпечення комплексного функціонування закладів охорони здоров’я різних рівнів. Кошти, які передбачені програмою «Доступна медицина», реалізуються у багатьох медичних закладах регіону. Зокрема, проводяться капремонти районних, міських лікарень, ФАПів, амбулаторій, поліклінік, оновлюється обладнання тощо» – розповів голова обласної ради Анатолій Урбанський.

00000 000 012678910

Повернутися назад