65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

У Балті готують до відкриття основний корпус школи, яка горіла після удару блискавки

01-07-2021
4FEA1383-C4A3-4D5D-BE05-5D89D90BD035

До 1 вересня планують завершити реконструкцію основного корпусу НВК «Балтська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3-колегіум». Про це стало відомо 1 липня під час робочого візиту голови Одеської обласної ради Григорія Діденка до Балтської громади.

У 2018 році школа постраждала від пожежі, яку спричинив удар блискавки. Зараз її відновлюють в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

Як розказав Балтський міський голова Сергій Мазур, після пожежі навчальний процес не зупинявся, зараз діти навчаються в шести різних корпусах. Вже з 1 вересня для них відкриє двері відремонтований основний корпус — за умови стабільного фінансування.

«Це дійсно довгоочікувана подія, — зауважив Григорій Діденко. — Я бачу, що громада розвивається. І школу не просто відновлюють, вона стане потужним освітнім закладом, який задовольняє запити мешканців громади».

Під час реконструкції будівля була укріплена металевими конструкціями. Комплекс робіт допоможе зробити тут сучасний освітній заклад, який наступного року має стати опорним: замість 700 тут будуть навчатись 900 учнів з Балти та трьох сусідніх сіл.

В рамках «Великого будівництва» в Балті також проведена реконструкція приймального відділення екстреної медичної допомоги та прилеглої території Балтської багатопрофільної лікарні. Роботи виконані на 100%. Це найбільше приймально-діагностичне відділення в області. Його площа — близько 1,5 тис. кв. метрів.

Григорій Діденко також відвідав Балтський психоневрологічний будинок-інтернат, в якому зараз проживають майже 200 осіб, та поспілкувався з медичним колективом закладу.

Ще одним пунктом візиту стала Балтська публічна бібліотека. Наразі вона працює як сучасний культурно-освітній центр, де активно ведеться просвітницька робота та організовано простір для творчих людей громади. Щомісяця до бібліотеки приходять понад тисяча дітей та близько 800 дорослих.

Повернутися назад