65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Турбота про дітей

23-02-2016
4

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань економіки, промисловості, підприємництва, регуляторної політики та інвестиційної діяльності, яке очолив Панас Самунжи розглядалися питання щодо перспектив розвитку, оптимізації, модернізації та реформування навчальних закладів освіти в Одеській області у 2016-2017 роках в перспективі до 2020 року.

         Учасники засідання заслухали заступника Департаменту освіти і науки ОДА Олену Бабінову щодо створення навчально-виховних закладів нового типу. Дані учбові заклади будуть об`єднувати декілька шкіл району в основну та філіали, що дасть можливість полегшить процес передавання дітей в сім`ї. Вона відмітила, що нині інтернати заповнені в неповному обсязі, тому доцільність цього буде обґрунтована.

Доповідач зазначила, що реформування інтернатних закладів має відбуватися з урахуванням інтересів дитини, що насамперед полягають у праві кожної дитини мати сім’ю і якісну освіту. На думку членів комісії треба розробити стратегію  залучення опікунів для виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Повернутися назад