65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Транскордонна співпраця

18-04-2016
photo_2016-04-18_14-33-47

У рамках транскордонного співробітництва «Єврорегіону Нижній Дунай» 14-15 квітня відбулося засідання Генеральної Асамблеї Асоціації та Ради Єврорегіону. Участь у цьому європейському інструменті добросусідства покладає велику відповідальність у вирішенні стратегічних питань та зміцнення взаємин держав-учасниць. Важливість співробітництва відзначили всі учасники засідання.

У результаті відкритого голосування на посаду голови Єврорегіону на наступні два роки був обраний голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський.

– Транскордонна співпраця є пріоритетним напрямком регіональної політики. Для нас це – стимул розвитку прикордонних територій та інтеграційних процесів. Єврорегіон “Нижній Дунай” справедливо вважається одним із таких, які найдинамічніше розвиваються. В рамках Програми транскордонного співробітництва «Єврорегіон Нижній Дунай» взаємини складаються через реалізацію спільних проектів, в яких однаково зацікавлені всі прикордонні території, – наголосив Анатолій Урбанський.

Учасники засідання особливо відзначили позитивний організаційний, адміністративний досвід і внесок Одеської області у розвиток Єврорегіону «Нижній Дунай».

Повернутися назад