65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

«Трагедія людства – Чорнобиль»

15-04-2016
HAK_0650

До 30-ої ​​річниці Чорнобильської катастрофи з метою увічнення пам’яті героїв, загиблих під час і внаслідок ліквідації аварії на атомній електростанції, Одеський історико-краєзнавчий музей підготував пересувну виставку «Трагедія людства – Чорнобиль» , присвячену Чорнобильській катастрофі. Вступною промовою відкрила виставку завідуюча відділом сучасності музею Митта Кольчак, в якій нагадала про ті страшні події у квітні 1986 року, коли на Чорнобильській АЕС, внаслідок помилкових дій, вибухнув четвертий реактор. Жодна катастрофа XX сторіччя не мала таких тяжких екологічних наслідків як чорнобильська.

На виставці були присутні  учасники ліквідації аварії. Вони спілкувались та ділились своїми спогадами. Від обласної ради депутат Валентин Волканов  звернувся до присутніх зі словами про те, що ми повинні пам’ятати ті далекі події. Чорнобиль – це нагадування людству до чого може призвести недбале ставлення до атомної енергії.

26 квітня 1986 року… Була весна – квітуча, напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ.

HAK_0656 HAK_0699 HAK_0701 HAK_0720

Повернутися назад