65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Символ Балти

07-04-2016
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У ході робочої поїздки до міста Балти голова обласної ради Анатолій Урбанський спільно з колегами депутатами відвідали  пожежно-рятувальну частину, на території якої  знаходиться символ міста – пожежна каланча.

Будувалася пожежна каланча с 1924 по 1925 рік заввишки 27 метрів. До оглядового майданчика ведуть 72 залізобетонних сходів та ще 45 по гвинтових сходах. Праворуч при вході викарбовано імена бетонників, які будували споруду. На каланчі в довоєнний час були встановлені  4 годинники, але в роки війни їх зняли. На оглядовому майданчику каланчі  відкриється панорама Балти, яка навесні потопає в зелені дерев та садів, а в зимовий час проглядаються всі вулиці міста.

Голова обласної ради разом з колегами обстежили стан вежі. Занепокоєння викликає деформація фундаменту та стін. Каланча, одна з оригінальних і красивих будівель міста, поступово руйнується. У цьогорічному обласному бюджеті  передбачено  350 тис. грн. на капітальний ремонт об`єкту.

-Пожежна каланча – символ міста та його талісман! Вона є пам’яткою архітектури. Будівля, безспірно, заслуговує на грамотну реконструкцію і обласна рада сприятиме цьому – зазначив Анатолій Урбанський.

HAK_9391HAK_9389

Повернутися назад