65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Святкування 196-ліття від дня заснування міста Болград

30-08-2017
1

25 серпня жителі Болграду Одеської області відзначали 196-ліття від дня заснування свого міста, а також 73-тю річницю з дня визволення адміністративного центру від фашистських загарбників.

Програма з приводу святкування тривала декілька днів. Головною локацією був міський стадіон, де традиційно відбувся мото-пробіг за участю байкерів Болградсьго району, Ізмаїлу і Рені. Спортивну частину склали змагання з вільної боротьби, футболу, тенісу, шашок, дартсу та гри у нарди.

У місцевому парку була організована виставка майстрів декоративно-прикладного мистецтва, встановлені атракціони для дітей і дорослих.

З нагоди свята Болград відвідали іноземні гості з Болгарії та Молдови, городян привітали народні депутати України, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Титарчук, заступник голови Одеської обласної ради Юрій Дімчогло, депутати Одеської обласної ради, представники асоціації міст України, голови Ренійської, Татарбунарської, Кілійської міських рад.

У День міста був оголошений третій почесний громадянин Болграду. Ним став перший градоначальник Болграда Сергій Малевінський (посмертно). Медаль і сертифікат було вручено президенту громадської організації «Фонд імені Івана Інзова» Миколі Арнауту.

На святі вперше були вручені подарунки тим городянам, чий день народження збігся з Днем міста. Також на сцені нагороджували кращих жителів міста в номінаціях – «Обдарована молодь», «Волонтер року», «Народний умілець року», «Багатодітна сім’я», «Довгожитель року», «Спортсмен року», «Підприємець року», тощо. Нагородили і переможців конкурсу на кращу прибудинкову територію «Моє улюблене місто».

«Я впевнений, що такі щирі, гостинні та працьовиті люди, як болградці заслуговують на прекрасне і багате життя на рідній землі. Бажаю, щоб у кожній вашій оселі був лад, мир, спокій та добробут. А місту Болград, на чолі з такою молодою командою тільки розвитку та процвітання», – привітав голова обласної ради Анатолій Урбанський.

1 1а 2 2А 3 4 5 6

Повернутися назад