65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Свобода слова та свобода преси

05-05-2016
photo_2016-05-05_12-38-39

За роки незалежності України  ми усвідомили, наскільки важливими в боротьбі за демократію є свобода слова та свобода преси. А діяльність працівників засобів масової інформації має винятково важливе значення у формуванні громадської думки. Сьогодні, як і багато років тому, залишаються незмінними три фундаментальні ознаки якісної журналістики: талант, совість і відповідальність перед суспільством.

«Нещодавно відзначався Всесвітній день свободи преси, який є особливим для нашого суспільства. Оскільки саме журналісти забезпечують право громадян на одержання найбільш повної і точної інформації. Сьогодні інформація має велику цінність для кожної людини, яка хоче жити своїм розумом, самостійно приймати рішення і нести за них відповідальність. Особливу повагу викликає те, що, дотримуючись норм професійної етики, журналісти підтримують конструктивний діалог із владою, сміливо висвітлюючи здобутки і вказуючи на проблеми. А в свою чергу влада повинна сприяти роботі і захищати незалежні, вільні засоби масової інформації. Адже дуже часто журналісти перебувають під загрозою переслідувань, ризикують навіть життям, виконуючи свій професійний обов’язок. Четверта влада була, є і буде, і діалог з нею має бути відкритий, доступний, вільний», – зазначив голова обласної ради Анатолій Урбанський під час зустрічі з переможцями щорічного обласного конкурсу на кращий цикл журналістських робіт щодо висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування.

«Слід зазначити, що Одеська філія Національної телерадіокомпанії плідно й тісно співпрацює з обласною радою. Голова обласної ради Анатолій Урбанський завжди відкритий до діалогу з журналістами та готовий сприяти нашій діяльності. Також з боку облради приділяється значна увага спілкуванню з мешканцями Одещини. Зокрема, діяльність керівництва обласної ради та депутатського корпусу завжди відображається в засобах масової інформації. В свою чергу журналісти  налаштовані на продуктивну співпрацю. Без хвалебних од, але з суспільним резонансом і конструктивним рішенням проблем людей», – розповіла завідувач редакції інформаційних та тематичних програм «Факти» Одеської філії Національної телерадіокомпанії Неля Шевченко.

HAK_1610 photo_2016-05-05_12-33-00 photo_2016-05-05_12-38-39

Повернутися назад