65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Спільними зусиллями

12-01-2016
q2 (1)

Голова обласної ради Анатолій Урбанський відвідав смт Авангард Овідіопольського району, де взяв участь в урочистій церемонії відкриття нової споруди початкової школи. Це стало непересічною подією у житті селища, адже подібної учбової установи тут не було з моменту утворення населеного пункту. Натомість місцеві діти змушені були їздити на навчання до одеських шкіл, що створювало ряд незручностей і для учнів, і для їхніх батьків.

Нагадаємо, що будівництво навчального закладу, розрахованого на 100 учнівських місць, було розпочато в жовтні 2014 року. Воно здійснювалося за рахунок бюджетів різних рівнів (зокрема, з обласної казни на ці цілі було спрямовано 12,5 млн. грн.).

 – Я щасливий, що в складний для країни час нас об`єднує турбота про майбутнє. Відкриття учбового закладу для початкового навчання – яскравий приклад добрих змін у нашому регіоні. Низький уклін педагогічному колективу за терпіння і самовіддачу, – зазначив під час урочистої церемонії голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський. Він подякував керівництву селища, району, будівельникам, усім жителям Авангарду за активне сприяння зведенню вкрай необхідного для населеного пункту об’єкта. І пообіцяв, що обласна рада підтримає ще один важливий проект – будівництво в Авангарді суперсучасного спортивного комплексу.

 В свою чергу селищний голова Сергій Хрустовський підкреслив, що багато хто не вірив у те, що початкову школу буде здано у чітко запланований термін. Але сьогодні усі мали змогу переконатися: суспільство та влада ефективно працюють разом.

 Після урочистої частини для усіх присутніх було організовано цікаву і пізнавальну екскурсію новою школою. Крім того, на гостей свята чекав концерт, підготовлений зусиллями юних мешканців селища.

Повернутися назад