65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Спільний пошук дітей та ефективна робота судмедекспертизи: чергове засідання провела комісія з питань забезпечення законності

17-05-2021
A4DD6763-A9A1-4EFE-BBD4-04146AA49152

Комісія з питань правової політики, забезпечення законності та правопорядку, боротьби з організованою злочинністю та корупцією провела чергове засідання 14 травня. 

На порядку денному було дев’ять питань, здебільшого — розгляд листів громадян на організацій. 

Першим був розглянутий лист засновника пошукової платформи «911» Олександра Сопельника щодо розроблення європейського протоколу та підписання спільного меморандуму про спрощення системи координат при пошуках дітей і дорослих людей в Україні. Він пропонує об’єднати зусилля волонтерів та правоохоронців для спільного пошуку. 

Присутня на засіданні заступниця начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області Інна Власова зазначила, що допомога правоохоронним органам має бути організована в рамках правового поля, зокрема щоб оперативна інформація не потрапляла до неперевірених осіб. 

Комісія вирішила звернутися від обласної ради до керівництва Головного управління Національної поліції з проханням роз’яснити позицію щодо взаємодії з волонтерами. Голова комісії Олексій Семенцов також запропонував провести з цього приводу спільну нараду в ГУНП.

Також було розглянуто листи щодо фінансування КУ «Одеське обласне бюро судово-медичної експертизи». 

В рамках медичної реформи фінансування установи було зменшено. За словами начальника бюро Григорія Кривди, наразі не вистачає коштів на заробітну плату та реактиви для проведення генетичних експертиз. 

Комісія вирішила звернутися з цього приводу до департаменту фінансів облдержадміністрації та винести питання щодо фінансування на наступну сесію обласної ради.

Повернутися назад