65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Спільне виїзне засідання Депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Молдова та Групи дружби з Україною Парламенту Республіка Молдова

23-07-2018
Зустріч (3)

В Одеській області відбулося спільне виїзне засідання Депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Молдова та Групи дружби з Україною Парламенту Республіка Молдова.

У роботі виїзного засідання українську сторону представили: голова Депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Молдова, народний депутат України Павло Унгурян, народний депутат України Олександр Урбанський, голова обласної ради Анатолій Урбанський, голова облдержадміністрації Максим Степанов, депутат обласної ради Юрій Маслов, начальник управління з питань економіки, бюджету, інвестицій та міжнародного співробітництва апарату Одеської  обласної ради – Ірена Надем ’янова.

Учасники з боку Республіки Молдови: віце-спікери Парламенту Республіки Молдова Владімір Вітюк та Валерій Гілецький, голова Групи дружби з Україною Парламенту Республіки Молдова Євгеній Нікіфорчук, голова Комісії із зовнішньої політики і європейської інтеграції Парламенту Республіки Молдова Віолета Іванова, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Молдова Іван Гнатишин, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Руслан Болбочан, Посол Республіки Молдова в Україні 2006-2008 р. Серджіу Статі.

В ході зустрічі групи дружби оглянули новозбудований автомобільний міст біля населеного пункту Паланка Республіки Молдова , обговорили питання співробітництва в галузі транспортної й туристичної інфраструктури Одеської області та прилеглих територій Республіки Молдова.

«Сьогодні ми відвідали Паланку, де будується новий КПП, пропускна здатність якого буде складати півтори тисячі авто на добу. Питання безпека стосується обох наших країн. Саме тому важливими є не лише інфраструктура митниці та прикордонної служби, а й спільний контроль»,  – висловився голова Групи дружби з Україною Парламенту Республіки Молдова Євгеній Нікіфорчук.

В свою чергу голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський зауважив, що будівництво мостового переходу біля Паланки на автотрасі М-15 «Одеса – Рені» та власне й самого автошляху – це яскравий приклад руху у напрямку європейського шляху розвитку.

«Саме завдяки успішним реформам та ініціативам Президента України Петра Порошенка, який запропонував перенадходження з митних зборів направляти на будівництво доріг, у Одеської області з’являється більше перспектив розвитку регіону на міжнародному рівні», – висловися Анатолій Урбанський.

Парламентарії обох країн підписали чергових вісім протоколів про введення спільного контролю на молдавсько-українських КПП, обговорили проблеми інформаційної безпеки, екології, енергетики, питання взаємодії з грантовими організаціями Європейського Союзу, обміркували плани спільного співробітництва на ІІ півріччя 2018 року.

Чергове засідання міжпарламентської групи дружби «Україна-Молдова» заплановано на осінь поточного року.

Зустріч (3)  Зустріч (12)Зустріч (8)

Повернутися назад