65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Спасіння Тилігульського лиману

25-04-2016
HAK_1306

Тилігульський лиман – найглибший і найпрозоріший лиман нашого регіону.  Лиман із морем з’єднує лише штучно створений канал. Тилігульський лиман включено до переліку водно-болотних угідь, що мають міжнародне значення. Він знаходиться на межі Миколаївської та Одеської областей і вважається одним із найчистіших лиманів Північно-Західного Причорномор`я.

Але за останні півсторіччя рівень води в лимані критично знизився, а з’єднувальний канал замулився, що може призвести до його повного пересихання.

З метою відновлення штучного з’єднувального каналу між Тилігульським  лиманом  та Чорним морем Одеська обласна рада спільно з Миколаївською (оскільки частина лиману відноситься до Миколаївської області) у 2015 році створили робочу групу, до складу якої входили депутати обох областей, представники екологічних департаментів, вчені та інженери.

Сьогодні з Одеського обласного бюджету виділені кошти на розроблення проектно-кошторисної  документації на проект капітального ремонту з’єднувального каналу «Тилігульський лиман – Чорне море».

«Зустріч  із головою обласної ради пройшла конструктивно, наші проблеми були почуті. Ми вдячні Анатолію Урбанському та депутатському корпусу за те, що вони вирішують проблему нашого краю – спасіння Тилігульського лиману», зазначив голова Петрівської  сільської ради Геннадій Мельниченко.

HAK_1306 HAK_1285

Повернутися назад