65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Сьоме засідання Ради регіонального розвитку

12-11-2018
898

У Міжнародному виставковому центрі (м. Київ, просп. Броварський, 15) під головуванням Президента України Петра Порошенка проходить сьоме засідання Ради регіонального розвитку. У засіданні беруть участь голови обласних, районних та міських рад, обласних та районних державних адміністрацій, голови ОТГ, представники органів місцевого самоврядування. Серед запрошених – голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський.

Головні питання порядку денного – «Консолідація заради розвитку», зокрема питання нової політики розвитку, правової держави, верховенства права, української армії, української ідентичності та «Регіональний простір: новий вимір», у тому числі історії успіху в регіонах, плану дій на майбутнє, нової якості управління та відповідальності регіональної влади, внутрішньо регіональної кооперації, масштабних інфраструктурних проектів.

У своїй промові до зібрання Президент України Петро Порошенко закликав не гальмувати на місцях процеси децентралізації та об’єднання громад й спрямовувати усі сили задля об’єднання заради благополуччя нашої держави: «Ми маємо максимально стимулювати подальше об’єднання територіальних громад в державі. Усі територіальні плани громад мають бути сформовані до кінця 2019 року. Наше завдання – передати підростаючому поколінню українців успішну й процвітаючу Україну», – наголосив Петро Порошенко.

Також Президент наголосив, що українські громадяни заслуговують на отримання якісних послуг в області медицини, освіти та соціальної сфери.

«Більшість громад в Одеській області підтримали проведення Реформ місцевого самоврядування. Децентралізація надає можливість селам, селищам та містам Одеської області самостійно обирати вектор свого розвитку. Ті громади, які з самого початку почали об’єднуватися в ОТГ відчули суттєву матеріальну підтримку держави, зокрема у питаннях відновлення та розбудови інфраструктури їх територій», – висловився голова обласної ради Анатолій Урбанський.

6 7 77 779 780898 w1 енр рпг ц92314806-bffc-46f7-bc6d-66aaba139133dc793eae-8bd5-4ec6-a69d-76a7c7c5a2eb

Повернутися назад