65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Слово за депутатами

28-01-2016
Безимени-2s

У Білгород-Дністровському пройшло виїзне засідання робочої групи  з вирішення питання щодо передачі Аккерманської фортеці зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області в управління  територіальної громади міста Білгород-Дністровський. Дана група була створена у середині грудня минулого року згідно з розпорядженням голови облради Анатолія Урбанського. Він особисто її очолив. До складу групи увійшли депутати, керівники управлінь і відділів обласної ради,  Білгород-Дністровської міськради,  комунального підприємства «Фортеця», представники громадськості.

У ході виїзду члени робочої групи на чолі з Анатолієм Урбанським обстежили стан фортеці. Найбільше  занепокоєння сьогодні викликає одна з її стін, нижня частина котрої поступово руйнується. У цьогорічному обласному бюджеті розвитку передбачено  7 млн. грн. на протиаварійні реставраційні заходи з реконструкції об`єкту.

– Обласна рада вважає за необхідне передати комунальне підприємство «Фортеця» в управління територіальної громади Білгород-Дністровського. При цьому право власності на усі будівлі, розташовані на території фортеці, залишається за обласною радою – зазначив під час робочої наради у мерії Анатолій Урбанський. – Але ми передаємо КП з умовою, що 80% його прибутків йтиме на реконструкцію і утримання фортеці. А 20 %  – у бюджет міста (на облаштування прилеглої до фортеці території:  під’їзних доріг, створення і розвитку  супутньої інфраструктури тощо). Спільними зусиллями ми маємо зробити діяльність комунального підприємства більш ефективною, щоб перетворити Аккерманську фортецю на «перлину» всієї України, – додав очільник облради.

Висновки і рекомендації робочої групи ляжуть в основу проекту рішення, який буде винесено на розгляд найближчої сесії регіонального парламенту. Отже,  слово за депутатами.

Повернутися назад