65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Щороку одесити урочисто святкують День визволення міста від нацистських окупантів.

09-04-2022
01-09-04-2022

Шановні земляки!

Щороку одесити урочисто святкують День визволення міста від нацистських окупантів. Цього року відзначатимемо вже 78-у річницю цієї знаменної події. За час окупації, що тривала 907 днів, у місті загинули більш ніж 82 тисячі жителів, близько  78 тисяч людей вивезли до фашистської Німеччини. 

Ми пам’ятаємо про події квітня 1944 року – свобода та мир, про яку мріяли одесити більш ніж два роки, прийшли у місто саме 10 квітня.Сьогодні ми поклали квіти до Вічного Вогню, шануючи пам’ять наших земляків, хто багато років тому визволив Одесу від фашистської навали.

Ми всі обов’язково завтра відсвяткуємо це свято, День визволення Одеси, але вдома, з рідними та близькими людьми. На жаль, ми не зможемо зібратися всі разом, усім містом біля Вічного вогню через реальну загрозу ракетних ударів.

Суворі засоби безпеки необхідні для того, щоб захистити Ваші життя, шановні  одесити.

Тому, вітаючи всіх вас з Днем визволення нашого міста, ще раз наполягаю на виконанні Розпорядження начальника Одеської обласної військової адміністрації  щодо запровадження комендантської години з 21.00 9 квітня до 06.00 11 квітня цього року. Це робиться виключно заради вашої безпеки.

Голова Одеської обласної ради Григорій Діденко

Повернутися назад