65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Щодо заходів з відновлення гідрологічного режиму екосистеми Придунайських озер

03-04-2018
20171026102741

В рамках Комплексної програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки в Одеській області на 2014-2019 роки тривають заходи з протидії підтопленням на півдні Одещини, а також вивчення та покращення гідрологічного режиму екосистеми Придунайських озер.

Зокрема, у цьому році, з урахуванням складної екологічної ситуації, яка склалась в системі Придунайських водосховищ, у обласному бюджеті заплановано виділення коштів на розробку та виготовлення проектно-кошторисної документації по об’єктах: «Розчистка барової частини з боку оз. Катлабух та транспортуючого каналу «Желявський» Ізмаїльского району»; «Реконструкція шлюзу-регулятора «Громадський» в Ізмаїльському районі»; «Відновлення «Кугурлуйської дамби» в Ізмаїльському районі»; «Розчистка підводного каналу «105 км» в Ізмаїльському районі»; «Розчищення балки Анаяі Дольська та захист від підтоплення частини території с. Суворове в Ізмаїльському районі»; «Розчистка підводного каналу «Міжколгоспний» в Кілійському районі»; «Розчистка каналу «Кофа (Степовий)» в Кілійському районі, а також  ̶  проектно-вишукувальні роботи на підводному каналі «Дунай-Сасик» в Кілійському районі та виготовлення ПКД на об’єкти: «Розчистка підводного каналу «Прорва» в Ренійському районі»; «Розчистка підводного каналу «Орловський» в Ренійському районі»; «Розчистка транспортуючого каналу «Прорва» в Ренійському районі»; «Розчистка підводного каналу «Скунду» в Ренійському районі».

У зв’язку з необхідністю та невідкладністю реалізації запланованих заходів  головою обласної ради Анатолієм Урбанським було запропоновано внести зміни до рішення  обласної ради від 21.12. 2017 № 649-VII «Про обласний бюджет Одеської області на 2018 рік» щодо збільшення видатків у сумі 1 млн. 174,5 тис. грн. на реалізацію даних заходів. Загальний обсяг коштів, які будуть виділені на реалізацію проектів з відновлення гідрологічного режиму екосистеми Придунайських озер в 2018 році складає близько 18 млн. 300 тис. грн.

«Ситуація навколо екосистеми Придунайських озер дуже складна і потребує невідкладної реалізації певних заходів. Адже проблеми підтоплення, чи обміління водойм, замулювання русел річок і забруднення джерел питної води, стосуються близько 100 тис. людей, що проживають у 35-ти населених пунктах 4-районів області. Нами передбачені усі необхідні кошти на реалізацію всіх запланованих заходів у цьому році», ̶  розповів голова обласної ради Анатолій Урбанський.

20171026102741

Повернутися назад