65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Щодо внесення змін до Регіональної програми підтримки розвитку книговидання та засобів масової інформації в Одеській області на 2017-2019 роки

06-09-2019
DSC_09051-523×4601

На 26-й позачерговій сесії Одеської обласної ради переважною кількістю голосів було ухвалено проект рішення обласної ради про внесення змін до Регіональної програми підтримки розвитку книговидання та засобів масової інформації в Одеській області на 2017-2019 роки.

Зміни внесено до пункту 3.3 «Висвітлення діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування»: замість співвиконавця – управління культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини обласної державної адміністрації визначено – управління комунікацій та інформаційної політики обласної державної адміністрації.

У пояснювальній записці до проекту рішення зазначено: «Відповідно до статей 1, 6, 21 Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» інформаційні служби органів державної влади – структурні підрозділи цих органів (інформаційні управління, інформаційно-аналітичні підрозділи, прес-служби, прес-центри, управління і центри громадських зв’язків тощо), що виконують інформаційноаналітичні функції та забезпечують зв’язки із засобами масової інформації, громадськістю.

Інформація про діяльність органів державної влади може отримуватися засобами масової інформації від цих органів безпосередньо або через їх інформаційні служби чи бути зібрана працівниками засобів масової інформації. Інформаційні служби  органів державної влади збирають, аналізують, обробляють та оперативно надають інформацію про діяльність цих органів у повному обсязі засобам масової інформації (крім випадків, передбачених Законом України «Про державну таємницю»).

Однак, до повноважень Департаменту культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини облдержадміністрації не належать визначені вище функції. Відповідні завдання покладені на управління комунікацій та інформаційної політики облдержадміністрації».

Також у новій редакції викладено пункт 3.3.1. – Висвітлення діяльності Одеської обласної ради (газета «Одеські вісті»), виконавець – обласна рада та пункт 3.3.2. – Висвітлення діяльності Одеської обласної державної адміністрації, виконавець – управління комунікацій та інформаційної політики ОДА, пункт 3.3.3. – було виключено.

DSC_09051-523x4601

Повернутися назад