65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Сезон жнив на Одещині

29-06-2017
zerno

На Одещині триває сезон жнив. До цьогорічних жнив в перших числах липня долучаться північні сільськогосподарські райони Одещини. Зокрема у Ананьївському районі триває підготовка зернозбиральної техніки. На полях району працюватиме 124 одиниці техніки, в тому числі 31 – залучено з інших районів та областей. Всього у районі 42 діючих сільськогосподарських підприємства.

До залучення зернозбиральних комбайнів з інших  районів та областей  долучилися і депутати обласної ради Анатолій Артеменко та Володимир Щербина.

«Завдяки тому, що райони  Одещини  готуються до цієї гарячої пори заздалегідь і ґрунтовно, нині жнивний ритм має  набрати стабільно високі виробничі оберти», –  зазначив Анатолій Артеменко.

Нагадаємо: Жнива 2017 року розпочалися на півдня області з 20 червня, а це на 10 днів пізніше ніж у минулому році, у зв’язку з холодною весною. Всього було залучено 4,4 тис. зернозбиральних комбайнів, з них 3300 – з Одеської області та 1157 – з інших областей. Площа збирання ранніх зернових у 2017 році в Одеській області становить 1,5 млн. га..

«Жнива на Одещині мають пройти організовано та своєчасно. Головна задача — не допустити втрат урожаю. Впевнений, аграрії зберуть і цього року не менше зернових», – зауважив голова обласної ради Анатолій Урбанський.

zerno

Повернутися назад