65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Сергій Паращенко відвідав Болградську ЦРЛ

21-04-2020
DSC_2561

Під час робочої поїздки до Болградського району голова обласної ради Сергій Паращенко ознайомився з роботою та матеріально-технічним забезпеченням Болградської центральної районної лікарні та передав медичним працівникам засоби індивідуального захисту.

В лікарні 7 стаціонарних відділень, у тому числі терапевтичне, неврологічне, хірургічне, педіатричне, акушерсько-гінекологічне, інфекційне, анестезіологічне. Тут працюють 73 лікарі, 163 працівники середнього медичного персоналу та 103 працівники молодшого медперсоналу. Всього в лікарні 265 ліжко-місць. За 2019 рік в стаціонарних відділеннях закладу лікувалися 6808 пацієнтів, у тому числі – 4492 сільських жителів з Болградського району.

Протягом останніх трьох років в ЦРЛ за кошти обласного бюджету було відремонтовано будівлю для проведення комп’ютерної томографії, фасад та приміщення приймально-діагностичного відділення. Було закуплено медичне обладнання, проведено реконструкцію системи медичного газопостачання, а також капітальний ремонт будівлі колишнього гуртожитку, яку було переобладнано під службове житло для медичних працівників. На 2020 рік заплановано фінансування на реконструкцію центрального кисневого пункту та збільшення потужності електричних мереж для роботи діагностичного центру.

«У зв’язку з непростою економічною ситуацією, районні медичні заклади не отримують належного фінансування з місцевих бюджетів. Всі першочергові питання Болградської ЦРЛ, озвучені керівництвом лікарні, винесені на обласний рівень і не залишаться без уваги», – зазначив Сергій Паращенко, підбиваючи підсумки робочого візиту. Також голова обласної ради дав доручення керівникам місцевих рад Болградського району за можливістю збільшити фінансування медичної галузі.

DSC_2526 DSC_2543 DSC_2546 DSC_2547 DSC_2553 DSC_2555 DSC_2561

Повернутися назад