65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Сергій Паращенко провів зустріч з Головою Державної архівної служби України Анатолієм Хромовим

10-09-2020
DSC_2288

Голова Одеської обласної ради Сергій Паращенко провів зустріч з Головою Державної  архівної  служби України Анатолієм Хромовим.

Під час наради обговорювалося питання щодо переміщення Державного архіву Одеської області (далі – Архів) з аварійної будівлі по вул. Жуковського, 18 до будівлі, яка буде відповідати міжнародним стандартам архівної справи.

Нагадаємо, що пропозиції, які раніше надходили від органів влади та місцевого самоврядування, були неприйнятними через низку причин – відсутність необхідних технічних характеристик, невідповідність за площею, перебування будівель у власності відомств.

Сьогодні Архіві зберігається більше 13 тис. фондів, у складі яких 2,2 млн. справ за 1572 – 2018 роки.

Враховуючи потреби Архіву та відповідні розрахунки, нова будівля повинна мати загальну площу близько  6814,6 – 7000,0 кв. м та 80 приміщень.

Приміщення мають відповідати нормативним вимогам придатності (розміщення архівосховищ, читальних залів, лабораторій, робочих кабінетів, технічних приміщень, облаштування вентиляційних та протипожежних систем) та забезпечувати потребу у площі.

Крім того, враховуючи зростаючий попит на інформацію архівних документів Архів має знаходитись у межах адміністративного центру міста з метою забезпечення безперешкодної реалізації громадянами гарантованих Конституцією України прав, у тому числі права на соціальний захист.

DSC_2288 DSC_2293

Повернутися назад