65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Село Маяки відзначило 600-річчя

09-10-2021
91F3CB0E-A43B-4492-A9B2-8F3A2D536AB4

Село Маяки Одеського району відзначило 600 років з дня заснування. Святкові заходи тривали два дні — 8 та 9 жовтня. 

У суботу, 9 жовтня, в Маяках проходив святковий ярмарок, майстер-класи, гала-концерт за участю зірок української естради та феєрверк. Привітати місцевих жителів приїхали керівники Одеської області, депутати Верховної Ради України та Одеської обласної ради. 

«600 років — це вік, яким треба пишатися, адже Маяки мають багату, дуже цікаву історію. Вважаю, що це не могло не позначитися на характері місцевих жителів і на атмосфері. Тут вона особлива! — підкреслив голова обласної ради Григорій Діденко. — Бажаю всім жителям села Маяки здоров’я, злагоди та достатку. Бути щасливими від того, що живете саме тут. Берегти і розвивати село для своїх нащадків! Робити його ще більш неповторним!»

Зазначимо, що з нагоди 600-річчя села Почесною відзнакою Одеської обласної ради нагороджені настоятель Свято-Преображенського храму у Маяках Юрій Дорош та начальник відділу еколого-освітньої роботи Нижньодністровського національного природного парку Юлія Тернова. Почесну грамоту отримав лікар загальної практики Олег Любинський. 

Цінним подарунком — наручним годинником Одеської обласної ради — нагороджені начальник Маяківської експлуатаційної дільниці Дністровського міжрайонного управління водного господарства Віталій Карабейніков та заступник Маяківського сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Юлія Лазаренко.

 

Повернутися назад