65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Селекторна нарада під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана

12-05-2016
photo_2016-05-12_12-08-24

Голова обласної ради Анатолій Урбанський взяв участь у селекторній нараді, яку провів Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

На ній розглянули низку актуальних питань, зокрема про стан будівництва та ремонт доріг протягом 2016 року, підготовку до закінчення навчального року, оформлення субсидій для населення в умовах підвищення тарифів на газ та житлово-комунальні послуги, передачу відповідних адміністративних послуг від Мін`юсту на місця.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відзначив, що ремонт автотранспортних доріг повинен проводитися якісно й шляхом спільного фінансування з центрального і місцевого бюджетів та закликав обласні влади взяти на контроль цей процес, раціонально використовуючи кошти. Це стосується і доріг національного рівня, і регіональних.

Особливу увагу було приділено питанню щодо оформлення субсидій для населення в умовах підвищення тарифів на газ та житлово-комунальні послуги. Переоформлення уже призначених субсидій відбуватиметься автоматично. Але Уряд прогнозує збільшення кількості нових заявників, відтак – запевнив органи соціального забезпечення облдержадміністрацій бути готовими до прийому великої кількості людей і оперативного вирішення їх клопотань про призначення субсидій.

Володимир Гройсман звернувся до представників областей до кінця травня підготувати пропозиції щодо фінансування інвестиційних програм і проектів, яке здійснюватиметься з Державного фонду регіонального розвитку.

Також йшлося про забезпечення літнього відпочинку дітей у пришкільних таборах, закупівлю шкільних автобусів, підручників для учнів, яка цього року здійснюватиметься за кошти місцевих бюджетів.

«Найважливішим для обласної ради з піднятих сьогодні проблем розвитку регіонів вважаю прийняте на засіданні Кабміну рішення про розподіл частини коштів Державного фонду регіонального розвитку. Дороги Одещини потрібно ремонтувати якомога швидше. І це хороша практика нового Уряду – підтримувати конструктивний діалог влад всіх рівнів для вирішення нагальних питань», – прокоментував Анатолій Урбанський.

photo_2016-05-12_12-08-24 photo_2016-05-12_12-08-27

Повернутися назад