65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Розширена робоча нарада з питань відновлення, стабілізації та оздоровлення водних ресурсів Куяльницького лиману

27-08-2020
DSC_1389

Перший заступник голови Одеської обласної ради Вадим Шкарівський спільно з обласною державною адміністрацією провів розширену робочу нараду з питань відновлення, стабілізації та оздоровлення водних ресурсів Куяльницького лиману. На нараду були запрошені депутати обласної ради, представники відділу з питань природокористування апарату обласної ради, керівник Департаменту екології та природних ресурсів ОДА, наукові співробітники, представники міста Одеса, районних рад, районних адміністрацій та сільських рад.

«За результатами сьогоднішнього засідання були прийняті рішення, в найкоротші терміни створити робочу групу, до якої увійдуть науковці, представники Державної екологічної інспекції в Одеській області, силових відомств, Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю. Робоча група має визначити першочергові протиаварійні заходи, які ми зможемо реалізувати на регіональному рівні для порятунку екосистеми Куяльницького лиману.

У зв’язку з необхідністю постійного наукового моніторингу гідрологічного стану лиману з обласного бюджету будуть виділені кошти на проведення науково-дослідних робіт з гідрологічного, гідрохімічного, гідробіологічного та медикобіологічного обстеження стану Куяльницького лиману та морської води з Одеської затоки.

Разом із цим обласна рада підготує відповідне звернення до Кабінету Міністрів України щодо вжиття невідкладних заходів з оптимізації водного балансу лиману й запобігання екологічній катастрофі», – підбив підсумки наради Вадим Шкарівський.

DSC_1359

DSC_1368

DSC_1374

DSC_1379

DSC_1389

DSC_1392

DSC_1409

Повернутися назад