65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Розпочала роботу 34-та позачергова сесія Одеської обласної ради

15-05-2020
DSC_4556

Розпочала роботу 34-та позачергова сесія Одеської обласної ради. Робочу президію сесії очолює голова Одеської обласної ради Сергій Паращенко. До складу президії входять перший заступник голови обласної ради Вадим Шкарівський, заступник голови обласної ради Юрій Дімчогло та заступник голови Одеської облдержадміністрації В’ячеслав Овєчкін.

На сесійне засідання запрошені народні депутати України, заступники голови обласної державної адміністрації, представники структурних підрозділів ОДА та обласної ради, які представляють проекти рішень, керівництво прокуратури Одеської області та Національної поліції в Одеській області, представники засобів масової інформації.

Депутати пройшли реєстрацію, кворум, необхідний для роботи, є. Всього в залі зареєструвалися 68 депутатів.

На початку роботи присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих у Другій світовій війні.

Відкриваючи сесію, голова обласної ради Сергій Паращенко традиційно привітав та вручив пам’ятні подарунки колегам по депутатському корпусу, які святкували свої дні народження у період між 32-ою та 34-ю сесіями – Віктору Баранському, Юрію Басюку, Миколі Бібу, Аркадію Губернику, Володимиру Кривошеї, Сергію Лупашку, Олександру Остапенку, Максиму Повзуну, Віталію Разумову, Панасу Самунжи, Володимиру Сушкову, Олександру Усінову, Ігорю Учителю, Володимиру Чумаченку, Леоніду Шимону, Володимиру Щербині, Ользі Юрко.

Перед тим як перейти до доповнень до порядку денного, Сергій Паращенко зауважив, що позачергова сесія присвячена важливому питанню, яке стосується розширення переліку медичних установ, медики та інші співробітники яких, отримають доплату за роботу по ліквідації захворюваності коронавірусу в регіоні. Проте ми маємо ще одну масштабну проблему, з якою зіткнулася Одеська область – посуха.

Далі голова обласної ради запросив начальника управління аграрної політики ОДА Івана Петріва проінформувати з сесійної трибуни про ситуацію, що склалася в області через аномальну посуху, та про проведення обласною державною адміністрацією заходів, направлених на ліквідацію її негативних наслідків. Також виступили депутати обласної ради.

До всіх присутніх звернувся Сергій Паращенко: «Протягом останніх двох місяців ми з колегами по депутатському корпусу, народними депутатами України, фермерами неодноразово звертали увагу Президента України та Кабміну на катастрофічну, аномальну ситуацію з посухою в Одеській області, аналогів якої ще не було. Вчора Заступник міністра з розвитку економіки,торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький разом з робочою групою вивчив ситуацію в Одеській області. Сьогодні сотні тисяч людей чекають дій від виконавчих органів влади. На межі банкрутства не просто аграрна галузь області, а десятки тисяч сімей – жителів Одеської області. Вкрай важливо, в найкоротші терміни провести аналіз збитків та виділити кошти з Резервного фонду на компенсацію втрат фермерам області.

Шановні колеги, малий і середній фермер потребує нашої підтримки. Ми вже двічі зверталися до Президента і до Кабміну, і будемо продовжувати звертатися до тих пір, поки люди не отримають реальну підтримку», – наголосив Сергій Паращенко.

DSC_4229 DSC_4290

DSC_4427

DSC_4474

DSC_4539

DSC_4542

DSC_4319

DSC_4372

DSC_4324

DSC_4325

DSC_4556

Повернутися назад