65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Роздільнянській газеті «Вперед» – 87 років

08-05-2018
Вперед

На початку травня 1931 року на Одещині з’явився районний часопис під назвою «Роздільнянський колгоспник». Періодично газета змінювала назву, доки не отримала нинішню – мотивуючу та спонукаючу до дії – «Вперед».

У районному часописі працювало багато талановитих людей, які змогли наситити видання любов’ю і турботою про Роздільнянщину та її жителів. І сьогоднішній колектив видання складається із людей, які люблять свою роботу, та є уособленням єдності та взаємної підтримки.

«Газета – чернетка історії, сказав хтось із відомих. Це – літопис краю, додамо ми. Вже багато років, двічі на тиждень, ми робимо новий запис в особистий щоденник Роздільнянщини: інформуємо про важливі і цікаві, приємні і не дуже події, розповідаємо про успіхи, розмірковуємо про високе і не забуваємо про буденне, повертаємось спогадами у минуле і мріємо про майбутнє», – ділиться головний редактор газети Наталя Буковська.

Допомагають висвітлювати життя району позаштатні дописувачі. У листах, що приносять та надсилають добровільні помічники, – оперативні повідомлення про події, про добрі справи земляків, кращих виробників, нові теми, наболілі питання, пропозиції щодо вирішення проблем сьогодення.

З нагоди 87-річчя від дня заснування районного часопису, газетярі вирішили відновити добру традицію проводити футбольні турніри на кубок газети «Вперед». Тож, 5 травня на малому футбольному полі у селі Кам’янка Роздільнянського району відбувся турнір з міні-футболу. (Даний спортивний об’єкт було відкрито у грудні 2017 року. На його облаштування з обласного бюджету було виділено 1,5 млн. грн.)

У змаганнях взяли участь шість команд з району: команди с. Кам’янка, «Держслужба», «Газовик» (м. Роздільна), «Вікторія» (с. Яковлівка), «Лиман» (с. Лиманське) та команда газети «Вперед». Кубок турніру здобула команда «Вікторія»,команда газети зайняла почесне друге місце.

Крім того, у рамках заходу відбулося нагородження переможця газети «Вперед», пам’яті журналіста, працівника газети Анатолія Гордієнка. Традиційно переможців обирають серед постійних дописувачів газети. Цього року ним став вчитель історії Кам’янської ЗОШ Геннадій Єфімов.

«Влучна назва – «Вперед» дана газеті недаремно. Її активний колектив, попри усі негаразди рухається вперед, тримає руку на пульсі головних подій Роздільнянського району, проводить конкурси серед своїх дописувачів, влаштовує спортивні змагання. Реалізація подібних заходів допомагає згуртувати допитливих читачів свого району, пропагує спорт та здоровий спосіб життя. Бажаю вам міцного здоров’я, професійних, творчих та спортивних здобутків. Добробуту та злагоди у ваших сім’ях», – висловився голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський.

ВпередDSCN0220[1]DSCN0170[1]DSCN0172[1]DSCN0183[1]Вперед_команда кубок Эфімов
ФОТО: Редакція газети «ВПЕРЕД»

Повернутися назад