65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Робоча нарада з обговорення проблемних питань ходу будівництва з’єднувального каналу «Чорне море-Тилігул»

27-04-2018
DSC_3531 (1)

Голова обласної ради Анатолій Урбанський провів робочу нараду з обговорення проблемних питань, які виникли в ході будівництва каналу, що з’єднує Тилігульський лиман і Чорне море.  У нараді взяли участь: депутат обласної ради Олег Кутателадзе, працівники апарату обласної ради, керівники профільних департаментів облдержадміністрації, інженери, науковці, керівництво регіонального ландшафтного парку «Тилігульский» та підрядної організації «Укргазпівдень».

В ході наради обговорювалося питання пошкоджень, яких зазнали збудовані наносоутримуючі споруди морської частини з’єднувального каналу в результаті потужного морського шторму наприкінці березня початку квітня.

Учасниками наради була зазначена надзвичайна та нетипова потужність шторму, зовсім нехарактерна для Одеського регіону.

Увагу також було акцентовано на те, що швидкість руху води в каналі (1,5 м/с) значно перевищує допустиму (не більше 0,4 м/с) для проведення робіт з відновлення гідротехнічних споруд. У зв’язку з цим виникла потреба тимчасового закриття каналу. Тим не менш, роботи з реконструкції бокових стінок каналу можуть продовжуватись в штатному режимі.

У відповідності до вищезазначеного було вирішено рекомендувати генеральному підряднику ТОВ «Укргазпівдень» перекрити шлюзом рух морської води в канал з метою створення умов для першочергового будівництва волнолому та відновлення пошкодженої морської наносоутримуючої споруди.

За результатами наради Анатолій Урбанський зазначив, що не дивлячись на погодні примхи, які внесли корективи до плану будівництва з’єднувального каналу, всі заплановані роботи будуть продовжені у штатному режимі, а оперативний ремонт пошкоджених гідротехнічних споруд дозволить незабаром відновити роботу каналу.

DSC_3531 (1) DSC_3529 (1) DSC_3532 (1) DSC_3534 (1)

Повернутися назад