65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Приклад Балтської ОТГ

25-07-2016
DSC_0123

В рамках робочого візиту до Балтського району голова обласної ради Антолій Урбанський спільно із народними депутатами України Олександром Урбанським та Павлом Унгуряном відвідав презентацію щодо переваг добровільного об’єднання територіальних громад.

Міський голова Балти Сергій Мазур поділився досвідом, в рамках успішної реалізації реформ місцевого самоврядування.

«Балтська громада є однією з найбільших не тільки в області, а й в усій країні, – наголосив голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський. – У цьому, велика заслуга міського голови Балти Сергія Мазура, який стояв на чолі усіх цих перетворень. Після об’єднання в Балті не закрили жодної школи, жодного дитячого садка. Також слід зазначити, що днями в мешканці міста Рені на громадських слуханнях прийняли рішення про об’єднання із двома довколишніми селами – Долинським і Лиманським».

Народний депутат України Олександр Урбанський підкреслив, що можливість залучити з держбюджету додаткові кошти – один із головних аргументів на користь укрупнення територіальних громад. «Уряд передбачив значні суми для фінансового стимулювання процесу об’єднання громад, причому, ці суми збільшуються. Однак цей процес заохочення не може тривати постійно. Отже, чим раніше будуть створюватися нові громади, тим більше коштів з центру вони зможуть отримати», – зазначив народний депутат.

DSC_0117 DSC_0118 DSC_0134 DSC_0123

Повернутися назад