65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Прийнято резолюцію за результатами роботи круглого столу на тему «Прогноз змін клімату та їх впливу на агропромисловий комплекс області на майбутні 5 років. Раціональне планування сільськогосподарського виробництва в умовах клімату»

17-06-2020
692d22bc-607a-4759-9eb2-a73a89ccfc61

За результатами роботи круглого столу на тему «Прогноз змін клімату та їх впливу на агропромисловий комплекс області на майбутні 5 років. Раціональне планування сільськогосподарського виробництва в умовах клімату» враховуючи пропозиції учасників засідання, прийнято резолюцію:

  1. Рекомендувати фермерам та представникам аграрних господарств області врахувати отримані на круглому столі пропозиції науковців.
  2. Учасникам круглого столу створити робочу групу для планування ефективного землеробства в регіонах північного Причорномор’я України в умовах суттєвих кліматичних змін (далі – Робоча група) у складі представників наукових організацій, аграріїв, обласної державної адміністрації та обласної ради.
  3. Робочій групі напрацювати аналітичні розрахунки та практичні рекомендації з їх науковим обґрунтуванням щодо розвитку землеробства в регіонах північного Причорномор’я України в умовах суттєвих кліматичних змін.
  4. Одеській обласній раді з урахуванням результатів роботи Робочої групи звернутися до Кабінету Міністрів України щодо розробки та затвердження довгострокової державної програми розвитку землеробства в регіонах північного Причорномор’я України в умовах суттєвих кліматичних змін.
  5. Рекомендувати облдержадміністрації під час підготовки проєктів рішень обласної ради про відповідні обласні програми та про обласний бюджет Одеської області враховувати висновки згаданої Робочої групи.
  6. Одеській обласній раді звернутися до Миколаївської та Херсонської обласних рад із пропозицією делегувати своїх представників та взяти участь у роботі Робочої групи.

Перший заступник голови Одеської обласної ради Вадим Шкарівський, запропонував керівником Робочої групи призначити депутата обласної ради Бакланова В.В.

Нагадаємо, захід відбувся 12 червня під головуванням голови обласної ради Сергія Паращенка. У засіданні взяли участь перший заступник голови Вадим Шкарівський та заступник Юрій Дімчогло. Учасники круглого столу заслухали доповіді та виступи представників обласної ради, облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування і державної влади, наукових організацій, пропозиції аграріїв та обговоривши питання щодо впливу змін клімату на агропромисловий комплекс області і методи раціонального ведення сільськогосподарського виробництва в умовах зміни клімату.

DSC_5183

8e3ac6cb-19d0-4ee4-910c-bb1bfb736b4f 692d22bc-607a-4759-9eb2-a73a89ccfc61 e2aa64a4-3809-4de3-8fc4-7f15126ad1d5

Повернутися назад