65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Президент відкрив святкування Дня ВМС ЗСУ в Одесі

04-07-2021
BBEDDF81-1C88-4A0F-A80E-8DC10E9E69E3

Вранці 4 липня на Морському вокзалі в Одесі стартували урочисті заходи з нагоди Дня Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Святкування відкрив Президент Володимир Зеленський.

«Шановні військові моряки! Завдяки вашій самовідданій службі Військово-Морські Сили України поступово і впевнено стають потужною силою, яка поєднує в собі професійну майстерність, високий моральний дух особового складу, ефективне озброєння і технику. Сила національного флоту разом з іншими військами є опорою для нашої дипломатії на шляху до відновлення миру і територіальної цілісності України», – наголосив Президент. 

Після його промови усі присутні вшанували пам’ять загиблих українських моряків хвилиною мовчання. 

До заходів також долучились керівники Одеси та області, керівний склад Міністерства оборони України, військовослужбовці країн-учасниць навчання «Сі Бриз – 2021».

«Одеська область пишається своїми військовими моряками, які відважно захищають державні кордони та морські рубежі. І вшановує пам’ять тих, хто віддав у цій боротьбі життя, – підкреслив голова обласної ради Григорій Діденко. – Усі ви пройшли перевірку морем, де є місце лише сумлінному виконанню обов’язків, справжній дружбі, честі та сміливості. Бажаю вам і вашим родинам здоров’я, щастя і добробуту».

Святкові заходи триватимуть весь день, зокрема о 19:00 у Літньому театрі центр військово-музичного мистецтва ВМС разом з оркестром ВМС США презентує концерт з нагоди Дня ВМС ЗСУ та Дня Незалежності США.

Зазначимо, що, враховуючи значення морських сил у забезпеченні обороноздатності держави, Указом Президента України від 12 червня 2015 року започатковано свято – День Військово-Морських Сил Збройних Сил України, яке відзначається щорічно у першу неділю липня. Ця дата пов’язана із визначними подіями княжих морських походів, бойовими діями запорізьких козаків, розбудовою Військово-Морських Сил, видатними датами відродження і застосування сучасних Військово-Морських Сил Збройних Сил України, які мали місце на початку літа.

Повернутися назад