65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Правове врегулювання ситуації

23-03-2016
u_belgorod_dnestrovskih_prepodav

Обласна рада продовжує роботу у напрямку правового врегулювання ситуації навколо бази відпочинку «Педагог». Анатолій Урбанський провів декілька зустрічей з представниками громадського об`єднання «Педагог». Він запропонував створити робочу групу, до складу якої увійдуть профільні фахівці обласної державної адміністрації, обласної ради, керівництво й викладачі Білгород-Дністровського педагогічного училища, а також юристи з боку громадського об`єднання «Педагог» та обласної ради. Ця група контролюватиме питання стосовно оформлення земельної ділянки, на якій розташована база відпочинку.

Нагадуємо, що представники педучилища наполягають на тому, щоб право власності на земельну ділянку було закріплено за громадським об’єднанням «Педагог», без передачі її в управління обласної ради.

– Ми не можемо нічого будувати на цій землі, оскільки у нас немає права власності на земельну ділянку, на якій розташована база відпочинку. Ми з колегами хочемо, щоб право власності на землю було передано громадському об’єднанню «Педагог» та готові обговорити це питання з головою обласної ради. Сподіваємося, що доля бази відпочинку вирішиться на користь представників педучилища, – розповіла викладач Білгород-Дністровського педагогічного училища Валентина Никируй.

Проте згідно із Земельним кодексом України, передати у постійне користування земельну ділянку бази відпочинку «Педагог» громадському об’єднанню неможливо, оскільки таке право надається тільки підприємствам, установам та організаціям, які належать до державної та комунальної власності, або громадським організаціям інвалідів України та їх підприємствам, установам, організаціям.

– Наразі документи на земельну ділянку, на якій знаходиться база відпочинку  «Педагог», не оформлені. Перш за все необхідно вирішити господарське питання щодо переведення базу відпочинку у безпосереднє управління обласної ради. Це потрібно здійснити для оформлення відповідних документів на земельну ділянку, на якій розташовані будівлі бази відпочинку «Педагог». Право власності на ці будівлі зареєстровано у встановленому порядку за обласною радою, – зазначив Анатолій Урбанський.

u_belgorod_dnestrovskih_prepodav

Повернутися назад