65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Працівники апарату обласної ради проходять вакцинацію АДС-М

13-02-2018
Щеплення (4)

Працівники апарату обласної ради у Центрі первинної медико-санітарної допомоги №2 централізовано проходять вакцинацію АДС-М. Ініціатором даного заходу був голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський.

Протягом тижня щеплення мають зробити більше 60 працівників апарату. Вакцина АДС-М захищає від двох небезпечних захворювань – від дифтерії та правця. За правилами, дорослим вводять дві вакцини з інтервалом не менше 30 днів. Тож кожен після щеплення отримує індивідуальну довідку з датою своєї вакцинації, з якою має звернутися у зазначений термін до медичного закладу з метою введення другої вакцини.

Наступним етапом має бути ревакцинація, яка проводитиметься через 6-9 місяців.

***

Дифтерія швидко передається повітряно-крапельним шляхом та призводить до тяжких захворювань верхніх дихальних шляхів. Захворювання важко піддається лікуванню і може закінчитися такими ускладненнями, як ураження нервів, запальні процеси нирок і серця.

Правець також є одним з найважчих інфекційних захворювань. Незважаючи на наявність збудника в організмі людини, він не завдає шкоди, але при розвитку запалення і незначному підвищенні температури – мікроорганізм починає розмножуватися. Небезпечний тим, що в цей час відбувається виділення анатоксину, який проникає в нервову систему і призводить до розвитку судом. У важких випадках можливий летальний результат.
Щеплення (1) Щеплення (3) Щеплення (4) Щеплення (5) Щеплення (6) Щеплення (9) Щеплення (2) Щеплення (7) Щеплення (8)

Повернутися назад